Π.Ο.Λ.: Αδυναμία χορήγησης δωρεάν self test από τα φαρμακεία

Main Posts Background Image

Main Posts Background Image

05 Μαΐου 2021

Π.Ο.Λ.: Αδυναμία χορήγησης δωρεάν self test από τα φαρμακεία


 

Από το πρωί η  Π.Ο.Λ. έχει γίνει δέκτης παραπόνων συναδέλφων οι οποίοι δεν μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία το προβλεπόμενο  των self test.

 

Συγκεκριμένα και κατόπιν των σχετικών διαταγών για την υποχρεωτική διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών self test για COVID-19 και των σχετικών με το θέμα προβληματισμών που ήδη έχουμε υποβάλει από 28-04-2021 (https://www.omospondia.gr/2021/04/covid-19.html ) προέκυψε και νέο ζήτημα  σχετικά με την προμήθεια των test από συναδέλφους.

 

Διαπιστώθηκε ότι δεν είναι πλέον εφικτή η δωρεάν προμήθεια των self test από τα φαρμακεία, παρά μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δωρεάν χορήγηση θα είναι και πάλι δυνατή από Δευτέρα 10-05-2021.

 

Ως εκ τούτου συνάδελφοι για να μην βρεθούν υπόλογοι πειθαρχικού παραπτώματος με την μην δήλωση του τεστ στην σχετική πλατφόρμα να πρέπει να επωμιστούν το κόστος αγοράς περί τα έξι ευρώ.

 

Με την πανδημία να βρίσκεται στην κορύφωση της και για την τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων αναμένουμε την άμεση αντιμετώπιση του θέματος και την  έκδοση διευκρινιστικής διαταγής από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ.

 

Η Π.Ο.Λ. θα κρατά ενήμερους τους συναδέλφους για όποια εξέλιξη επί του ζητήματος .


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage