Συνάντηση ΚΚΕ με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Φθιώτιδος

Main Posts Background Image

Main Posts Background Image

03 Απριλίου 2021

Συνάντηση ΚΚΕ με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Φθιώτιδος

Την Τετάρτη 31/3 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, Γιώργο Μαρίνο και το Γαρδίκη Νίκο, στέλεχος το Κόμματος, με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Φθιώτιδος, που εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιαταγάνας Γιώργος, ο Γενικός Γραμματέας Χριστοδουλόπουλος Βάιος και ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μαστρογιάννης Γιάννης. Η συνάντηση έγινε στη Χαλκίδα και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.


Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) που υπηρετεί στην περιοχή. Στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι λαϊκές οικογένειες εξ’ αιτίας των αντιλαϊκών νόμων και των περικοπών της τελευταίας δεκαετίας, έρχονται να προστεθούν και τα ιδιαίτερα που βαραίνουν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.


Η αντιπροσωπίας της ΕΠΛΣ Φθιώτιδας προέβαλε, μεταξύ άλλων μία σειρά από προβλήματα που χρειάζονται άμεση λύση. Τέτοια είναι η άμεση ανάγκη αντικατάστασης απαρχαιωμένων μέσων, πλωτών και οχημάτων – όπως της Αταλάντης, προβλήματα κτιριακών υποδομών και η προμήθεια ρουχισμού. Για το τελευταίο, τονίστηκε ότι τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ έχουν να λάβουν νέο ρουχισμό πάνω από 15 χρόνια. Γεγονός που σημαίνει ότι το κόστος για τα στοιχειώδη, όλα αυτά τα χρόνια, βαραίνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους. Ένα επίσης διαχρονικό πρόβλημα, που είναι έντονο στην περιοχή – κι όχι μόνο, είναι οι γραφειοκρατικές αρμοδιότητες που έχει το προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από το 80% του προσωπικού αναλώνεται σε υπηρεσίες γραφείου στερώντας τις αναγκαίες μονάδες από άλλα καθήκοντα, όπως η έρευνα και διάσωση, η αστυνόμευση αλιείας, ακτών και θαλασσών και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, στελέχη καλούνται να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα ή και πέραν του ωραρίου τους, σε περιπολίες και δουλειά γραφείου, με ότι αυτό συνεπάγεται εκτός από την εξουθένωση, στην απόδοση και τις ευθύνες που αναλαμβάνουν. Τέλος τέθηκε η αναγκαιότητα της επανίδρυσης Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας.


Απ’ την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για να αναδείξει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες υπηρετούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει στη Βουλή και στα συμβούλια τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί.

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage